Przepis na jagnięcinę jest bardzo prosty i wg mnie nie ma potrzeby go wzbogacać. Proste składniki potrafią bowiem delikatnie podbić naturalny smak jagnięciny, nie dominując go. Wystarczą za to świeże zioła i dobra oliwa.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 kotlety jagnięce z kością
- 1 łyżka oliwy
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 3 gałązki świeżego tymianku
- oliwa truflowa
Sposób przygotowania:
- Jagnięcinę umyj i dobrze osusz.
- Oliwę wymieszaj z listkami ziół i posmaruj jagnięcinę. Zostaw na 30 minut do zamarynowania.
- Smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
- Kotlety jagnięce podawaj skropione oliwa truflową – dosól do smaku.
3 komentarze
Karol says:
Wygląda pysznie, tylko gdzie ja mogę kupić takie świeże mięso..
Agata says:
Jagnięcinę można spotkać m.in. w Selgrosie, kilka razy bywała w Lidlu.
We Wrocławiu można też czasem kupić jagnięcinę na Hali Targowej.
Kendra says:
Często jagnięcina jest w kauflandzie. Do tego w całkiem niezłej cenie. Ta na zdjęciu faktycznie wygląda apetycznie :)