Jajka faszerowane awokado to idealny pomysł nie tylko na Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako przystawka na imprezach czy jako jajko na śniadanie. Jeśli użyjemy dojrzałego awokado, wówczas nie trzeba dodawać majonezu. Takie jajka smakują doskonale i robi się je naprawdę ekspresowo.
Możecie dać dowolne dodatki: rzodkiewkę, szczypiorek czy kolendrę, czyli to, co zazwyczaj macie i używacie.
Mój przepis krok po kroku znajdziecie TUTAJJ
2 komentarze
AQUAEL says:
U mnie w domu bardzo lubimy jajka na śniadanie, więc szukam ciekawych pomysłów na ich przygotowanie. Jajka faszerowane też czasem przyrządzam, ale nie wykorzystywałam nigdy awokado. Pomysł wydaje się ciekawy i jestem bardzo ciekawa smaku. Na pewno wypróbuję przepis i mam nadzieję, że jajka w takiej wersji zasmakują całej mojej rodzinie :-) zawsze to jakaś odmiana :-)
Unico says:
Jajka w takim wydaniu pierwszy raz przygotowywałam na święta Wielkanocne rok temu i zachwyciły moich gości :-) Przygotowanie nie jest czasochłonne, ale za to efekt jest niesamowity. Smakowały nawet mojemu szwagrowi, który raczej nie przepada za jajkami. Na pewno i w tym roku zagoszczą na moim świątecznym stole :-)