Koktajl bananowo-kokosowy jest pożywny i może zastąpić drugie śniadanie. banan jest wystarczająco słodki, nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania koktajlu.
Zamiast mleka użyłam domowe mleko kokosowe, dzięki czemu koktajl ten mogą pić osoby uczulone na laktozę.
Składniki:
- 1 banan
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 łyżka mielonych migdałów (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Banana pokrój w grube plastry, wlej mleko, wsyp mielone migdały i wszystko zmiksuj blenderem. Do przygotowania koktajlu użyłam zupowara Russell Hobbs.
- Koktajl bananowo-kokosowy wypij od razu po przyrządzeniu.
3 komentarze
teenager ;) says:
chyba jeden z najlepszych koktajli! takie proste połączenia dają niezwykły efekt :)
lena says:
Zdrowa porcja energii;)
foodmania says:
mimo, że nie ma cukru to dodatek banana i mleka kokosowego jest cudownie słodki w smaku!