Koktajl bananowo-kokosowy

Koktajl bananowo-kokosowy jest pożywny i może zastąpić drugie śniadanie. banan jest wystarczająco słodki, nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania koktajlu.

Zamiast mleka użyłam domowe mleko kokosowe, dzięki czemu koktajl ten mogą pić osoby uczulone na laktozę.

Koktajl bananowo-kokosowy

Składniki:

  • 1 banan
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka mielonych migdałów (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Banana pokrój w grube plastry, wlej mleko, wsyp mielone migdały i wszystko zmiksuj blenderem. Do przygotowania koktajlu użyłam zupowara Russell Hobbs.
  2. Koktajl bananowo-kokosowy wypij od razu po przyrządzeniu.

Koktajl bananowo-kokosowy   Koktajl bananowo-kokosowy


NapojePrzepisy wegańskieŚniadania
Author: Agata

Get Connected

    3 komentarze