Gdzie warto bywać we Wrocławiu zapytała Gazeta Wyborcza lokalnych blogerów i ponownie przygotowała dodatek poświęcony  modnym miejscom  w mieście.  Tym razem poczytać można nie tylko o kulinarnych trendach. Są też wskazówki, gdzie biegać, czytać książki albo w jakich butikach można upolować oryginalne i wyjątkowe  ubrania.

Kuchnia w Formie czytelnikom  Gazety, mieszkańcom i turystom  opowiada o pysznych miejscach do zjedzenia:) To nasz subiektywny przegląd restauracji, do których wracamy i które nas do tej pory nie zawiodły. Jeśli chcecie coś dodać do tego zestawu, zapraszamy do dyskusji pod postem. Tymczasem życzymy  smacznego!

GW kuchniawformie

Tutaj   jeszcze link do internetowej wersji artykułu.

PolecamyRestauracjeWrocław od kuchni
Author: Sylwia

Get Connected

    2 komentarze

  1. stefan06 says:

    Z przyjemnością przeczytałem artykuł – przewodnik po wrocławskich restauracjach ponieważ mimo, ze mieszkam we Wrocławiu rzadko korzystam z usług wrocławskich restauratorów bo ile kroć odwiedzę jakąś restaurację to wychodzę zawiedzony.
    W przewodniku – artykule została wymieniona restauracja La Scala i powiem szczerze jestem bardzo zaskoczony. Byłem na obiedzie dwa tygodnie temu i bardzo się zawiodłem. Wymienione ravioli z grzybami i ricotta to najgorsze danie jakie jadłem. Cienkie placki bez nadzienia pływające w roztopionej margarynie, to nie jest kuchnia włoska. Danie główne – cielęcina to dwa cienkie plasterki ugotowane w wodzie i polane paskudnym sosem. Nie polecam takiej kuchni nikomu.
    Myślę, że należy trochę odwiedzić w innych miastach i krajach dobre restauracje i porównać je z wrocławskimi a zmieni Pani zdanie na temat naszej kuchni.
    Pozdrawiam

    • Sylwia says:

      Odwiedzam rozmaite w Polsce i na świcie miejsca, w których można zjeść, dać się zaskoczyć smakiem albo całkowicie rozczarować. Dzięki tym podróżom mam dość niezłą skalę porównawczą. Do Włoch zaglądam regularnie i dlatego wiem, jak powinny smakować najlepsze pasty. Mimo Pana krytyki, podtrzymuję swoje zdanie, że we Wrocławiu La Scala robi je dobrze, co nie oznacza, że mogły Panu nie smakować:)Ta opinia jest subiektywna, wybrałam miejsca, które lubię, w którym jadam i te, gdzie mi naprawdę smakuje. Marzy mi się, by Wrocław miał kiedyś tak bogatą ofertę, jak chociażby Warszawa, gdzie w niepozornym miejscu można zjeść pyszne marokańskie kiełbaski czy chińskie pierożki. Mam nadzieję, że to wciąż przed naszym miastem:) Dziękuję za opinię. Pozdrawiam!