Lody mango

Lody o smaku mango to zamrożona wersja mango lassi. Celowo nie dodawałam przypraw, by móc delektować się pełnią słodyczy. Tak przygotowane lody nie zawierają cukru, dojrzałe owoce mango są wystarczająco słodkie. Bratki posłużyły mi do ozdoby, ale po zjedzeniu ich z lodami doszłam do wniosku, że idealnie komponują się z nimi i można dać je do środka. Nadadzą orzeźwiającej nuty.

lody mango

 

lody mango

Składniki:

  • 1 dojrzałe mango
  • 1,5 opakowania małego jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

  1. Mango obierz i oddziel miąższ od pestki.
  2. Zmiksuj mango z jogurtem, rozlej do kubeczków.
  3. Lody mango włóż do zamrażarki na 2-3 godziny. Jak zostawisz zbyt długo, będą mocno zamrożone. Wówczas wyciągnij je z zamrażarki ok. 20 minut przed podaniem.
  4. Możesz przybrać lody ulubionymi kwiatkami jadalnymi, mp. bratkami lub fiołkami.

 

Lody mango

 


Desery
Author: Agata

Get Connected

    3 komentarze