Nie wiem ja Wy, ale ja zawsze wyczekuję wiosny. Lubię zimę, jednak pod koniec zawsze marzą mi się ciepłe dni. Z niecierpliwością też wyczekuję nowalijek i wszystkich sezonowych warzyw i owoców. Pierwsze chwile wiosny celebruję witalizującymi koktajlami. Ten szpinakowo-jabłkowy z selerem naciowym jest pyszny, a kolor sprawia, że nie mam wątpliwości, że wiosna już nadeszła :)
Składniki:
- pół paczki świeżych młodych liści szpinaki
- 4 łodygi selera naciowego (+ kilka łodyg do ozdoby)
- 2 jabłka (pokrojone w grubą kostkę)
- 1 banan
- sok z 1 pomarańczy
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą.
- Rozcieńcz wodą do pożądanej konsystencji.
- Koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy podawaj z łodygą selera do zamieszania.
2 komentarze
karmel-itka says:
zielona porcja zdrowia :]
Cytryn says:
Mmmmm, wygląda przepysznie!